Поредният брутален случай на домашно насилие предизвика вълна от възмущение. Случаят

...
Поредният брутален случай на домашно насилие предизвика вълна от възмущение. Случаят
Коментари Харесай

Жертвата на бруталното насилие в Бобов дол: Не е избухлив, но и аз съм устата

Поредният жесток случай на домашно насилие предизвика вълна от отвращение. Случаят е от Бобов дол, а околните на фамилията споделиха разнообразни версии за експанзията.
Жертвата на насилието изясни пред Bulgaria On Air, че става въпрос за битов скандал и без нейно знание майка ѝ е разгласила клипа в обществените мрежи, с цел да защищити щерка си.
" За наши неща се скарахме, персонални, случило се е, нямам пострадвания, няма ми нищо. Не е експлозивен, само че и аз съм устата. Искам да бъде освободен и да живее неговия си начин на живот ", изясни тя, като добави, че досега не е упражнявано принуждение над нея.
Майката на пострадалата, изясни пред NOVA, че щерка ѝ, е зависима от мъжа, който редовно я тормозел. Жената прецизира, че след побоя, сниман на клипа, внучката ѝ ѝ звъннала по телефона. Тя пробвала да се свърже с щерка си, само че тя не дала отговор.
" Детето ми изпрати клипа и беше написала " Виж ". В момента, в който отидох в жилището, зет ми беше много нападателен. Помолих го да напусне, защото жилището е на щерка ми и е предоставено от мен. Той си събра багажа и излезе.
Не мога да схвана за какво щерка ми не желае да подава тъжба. Според мен е взаимозависимост, той знае по какъв начин да я манипулира. Искам да я остави на мира и тя да живее умерено ”, посочи майката на потърпевшата.
Съвсем друга версия разказа майката на мъжа. Тя посочи, че тормоз и принуждение е имало, само че то не е било от мъжа към дамата, а от жената към мъжа.
„ Случаят не е подобен, какъвто ги разказват. Скарали са се, в клипа е снимано единствено той по какъв начин е удря, само че в действителност версията е, че тя му е посегнала с нож и е желала да го намушка в корема. Той в никакъв случай не я е бил ”, добави майката на мъжа.
Прокуратурата в Кюстендил поиска непрекъснат арест за насилника, оповестиха обвиняването. Спрямо 39-годишния мъж е предявено обвиняване за осъществено закононарушение в изискванията на домашно принуждение. Към момента той е задържан за период от 72 часа, след установяването му в столицата.
Съпругата му е подавала жалба срещу него през 2019 година И тогава сигналът бил за побой. Впоследствие обаче дамата се отказала от показанията си и по случая не е било формирано досъдебно произвеждане.
През годините мъжът е осъждан за това, че намерил непозната движимост и не я върнал. Има и наложена санкция от 1000 лева за безчинство. Какво ще бъде наказването му в този момент, зависи от степента на контузиите на пострадалата.
„ Няма осъществена здравна експертиза, която да квалифицира действието - дали то ще бъде по алинея 1, където наказването е отнемане от независимост до три години, или по алинея 2, където се предвижда затвор до една година ”, каза във вторник говорителят на прокуратурата в Кюстендил Крум Крумов.
Припомняме, че по случая започна разследване след оповестения клип в обществените мрежи, на който се вижда по какъв начин той пребива от бой брачната половинка си. Кадрите са снимани от детето на жертвата и насилника. Момиченцето е снимало с цел да помогне на майка си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР